fbpx

Az, hogy az ember eljut egy felső pozícióba még nem azt jelenti, hogy nincs is hova tovább fejlődni. Erről szól a Cégvezető Akadémia is, lehetőséged adni a vezetőknek, hogy kimozduljanak a hétköznapi mókuskerékből, hogy szórakozva és nem szárazon sajátítsanak el új készségeket, informálódjanak fontos témákról.

 

Vannak ugyanis olyan készségek, amik nincsenek hangoztatva, pedig fontos lenne figyelmet fordítani rájuk. Ilyen például a:

 

  • Nyilvános beszéd, előadói technika: Ezzel a témával kapcsolatban nálunk is volt már előadás, amelyet Ruff-Kis Ágnes, beszédtanár és beszédtréner tartott. Ez az, amit egy vezetőnek egyszerűen tudnia kell: kiállni az alkalmazottak és a partnerek elé, és tisztán, érthetően, határozottan elmondani a gondolatait.
  • Stílusos megjelenés: Nem is gondolnád ugye? Pedig az első benyomás (külső és belső egyaránt) nagyon fontos az üzleti életben.
  • Pozitív szemlélet: Furcsán hangzik nem? Pedig mindannyian hajlamosak vagyunk borúsan és pesszimistán reagálni, ez pedig hatással lehet a munkavállalókra és így a cégünkre is.
  • Prezentáció szerkesztés: Bár a legtöbb főnöknek megvan rá a saját embere, azonban nem árt, ha egy kicsit mi magunk is értünk hozzá. Hiszen az előadásokhoz egy jól elkészített prezentáció kulcsfontosságú.
  • Időmenedzsment: Na ez az, amiből minden cégvezetőnek kevés jut: az IDŐ! Pontosan ezért elengedhetetlen kifejleszteni azt a technikát vagy megkeresni azt a megoldást, aminek keretében a leghatékonyabban tudjuk elvégezni a napi teendőket.

 

Úgy gondolom ezek mind olyan készségek, amelyek fejlesztésére számos lehetőség van. Lehet tanfolyamok által, szakember segítségét kérve, könyvek alapján, vagy otthon gyakorolva is javítani. Mindegy melyiket választod, a lényeg a fejlődés, hiszen ez az, ami egy cégvezető számára elengedhetetlen a sikerhez!